GüncelTeknolojiYaşam

Kombi petek bakım ve temizliği

 

Kombi petek bakım ve temizliği kış aylarına girdiğimiz şu günlerde ev ve iş yerlerinizdeki kombilerin daha performanslı bir şekilde çalışması için her yıl mutlaka yapılması gereken bir işlemdir. Peteklerinizin eşit şekilde ısınmasını, kombinin çalışma performansını, daha az gaz tüketimi, daha az fatura ödemeyi doğrudan etkileyen bakım ve temizlik yapılması gerektiği gibi işin ehli kişilerce yapılmalıdır.

Kapalı devre ısıtma ve soğutma sistemleri bekleyen su içerisinde bulunan magnezyum, slis, kalsiyum, demir ve benzeri ağır partiküllerin sistem içerisinde in aktive eder. Ağır partiküllerin sisteme ve cihaza zararını önler. Petekler daha çabuk ısınacağından dolayı % 30 a varan yakıt tasarrufu sağlar. Atmosfere gidecek ısıyı kapalı ortama kazandırır. Doğalgaz ve kalorifer tesisatının temizliğinde kullanılan yıkama makinaları tesisattaki çamur, kireç ve çeperi temizler.

Tesisat yıkama türleri ?

Kombi bakımının ardından tesisat ve vanaların genel kontrolü  ve bakımı yapıldıktan sonra kaçak olup olmadığı kontrol edilir yıkama işlemine geçilir..

İlaçlı yıkama nasıl yapılır ?

Tesisat yıkama işlemi sırasında, özel tesisat yıkama ilaçları (içeriği iyon tutucu, pH dengeleyici, özel konsantre) ve suyun birlikte basılıp temizlenmesi işlemidir. Sistemdeki suya akışkanlık sağlar. Isı verimini ve transferini artırır. Oluşan kir ve kireci derinlemesine söker. Fakat bu ilaçlar tesisatınız, kombiniz deki demir parçaların da aşınmaya da yol açacaktır. Yıkama yaptıracak okuyucularımızın bu riski de göz ardı etmemesinde fayda vardır.

İlaçsız yıkama nasıl yapılır?

Tesisatın ilaç ve özel bir solisyon kullanılmadan su ile yıkanmasıdır. Doğru makina ve uygun teçhizat seçimiyle, kombiye zarar vermiycek kadar 2 barlık temizlik yeterli olacaktır.

petek temizliği

Kombi petek bakım ve yıkama yapılırken nelere dikkat edilmeli ?

  • Kombi petek bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmalı
  • Bakım işin ehli kişilerce kontrol edilip, gerek varsa yapılmalı,
  • Bakım ve temizlik yapmadan önce tesisat kontrol edilmeli kaçak ve tamir gerektiren bir yer varmı diye,
  • Petek ve kombi temizliği kıştan çıkarken veya kışa girerken kombi ve petekler min. 1 hafta çalıştıktan sonra yapılmalı.
  • Yıkama 2 aşamada olmalı üst ve alt yıkama olarak. Çift aşamalı yıkama çok önemlidir
  • Yıkama işlemi genelde tesisata rahat bağlanıp pisliğin gidere aktarılabileceği mutfak, banyo ve wc de yapılır.
  • Temizleme işleminde kesinlikle mekan kirletilmez.
  • Yıkama makinası 2 barlık basınçlı su ve eş zamanalı hava veren özel makina olmalı.
  • Yıkama sırasında bütün petekler “kesinlikle yerinden sökülmemelidir.” Balkondaki, mutfaktaki radyatör veya banyodaki havlupan sökülüp yıkama makinası monte edilir.
  • Yıkama ortalama 1-2 saat sürmektedir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kocaeli /İzmit Bölgesi için Çeşitli Kombi bakım temizlik ve arızaları irtibat Berrak Teknik 0532 478 71 41

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu